Forebyg følgeproblemer ved diabetes
Har du diabetes? Kender du nogen, som har? Er der diabetes i familien, så du selv er i risikogruppen for at få det? Er din vægt i overkanten af, hvad den burde være? Lever du et liv med begrænset motion og et stillesiddende arbejde?
Måske kan du svare nej til disse spørgsmål - men du bør alligevel være opmærksom på sukkersyge. For antallet af diabetikere er stigende. Der er i realiteten tale om en folkesygdom, da det alene i Danmark vurderes, at 300.000 har et forstadie til diabetes, og 60.000 har en ukendt diabetes. Og hertil skal du så lægge de op mod 400.000, der allerede har sygdommen.
Overvægt og fedme tegner sig for 65-80% af nye tilfælde af type-2 diabetes, ifølge FN´s verdenssundhedsorganisation (WHO), der også betegner diabetes som en pandemi.
WHO estimerer, at antallet af dødsfald forårsaget af diabetes vil fordobles mellem 2005 og 2030. I dag dør der omkring 3.4 mill. hvert år af et højt blodsukkerniveau, og diabetes er en af de ledende årsager til det. Omkring 80% af alle dødsfald sker i lav- og middelindkomstlande, og over halvdelen er mennesker under 70 år.
Fra lægeside er bekymringen bl.a., at mange først henvender sig, når sygdommen er en realitet. Og det har ikke alene konsekvenser for den enkelte, der bliver ramt, Også på samfundssiden er omkostningerne store:
Ifølge www.diabetes.dk koster diabetes det danske samfund omkring 86 mio. kr. om dagen - og på verdensplan vurderede man i 2017, at diabetes kostede mindst 5.100 milliarder kroner i sundhedsudgifter, svarende til 12% af alle sundhedsudgifter til voksne. Barske tal, ikke sandt?
For den enkelte er det ikke pengene, men et skrantende helbred, det handler om. Og de ubehagelige følger, som kan begrænse dagligdagen og nedsætte ens livskvalitet.
Kom følgerne i forkøbet
Selve sygdommen kaldes også “verdens sundeste sygdom”. Måske fordi man som diabetiker ikke nødvendigvis behøver døje med lav livskvalitet men tværtimod tit bliver ansporet til et mere aktivt liv med mere motion og sundere kost. Begge dele for at holde sin diabetes i ave.
Har man først fået sygdommen, forsvinder den ikke. Den kan holdes nede, fx med medicin, men der er stadig al mulig grund til at være på vagt. For selv om mange lever godt trods diabetes, kan følgesygdomme komme snigende hen over tid.
Hvad enten du har diabetes 1 eller diabetes 2, gælder det om at holde skarpt øje med træthed, nedsat syn og dårligere sårheling, føleforstyrrelser i fødderne samt forhøjet risiko for nyre- og hjerte-kar-sygdomme.
Og det er her, Fysisk Vaskulær Terapi kommer ind i billedet som en forebyggende faktor: Denne behandlingsmetode øger nemlig blodomløbet i de allermindste blodårer (mikrocirkulationen). Og et godt blodomløb i de mindste årer giver de bedste forudsætninger for en optimal tilførelse af ilt og næringsstoffer ud til cellerne samtidig med den bedst mulige bortledning af affaldsstoffer.
Effekten af dette er en forbedring af cellernes funktion med bl.a. en øget energiproduktion (ATP), en øget proteinsyntese og et forbedret immunforsvar, idet det øgede venøse flow giver de hvide blodlegemers funktion optimale vilkår.
Og hvad er så Fysisk Vaskulær* Terapi? Det er en terapiform, der er rettet mod de mindste blodårer i kroppen, og er en fysisk påvirkning til forskel fra en medicinsk ditto. Den fysiske påvirkning består i en unik signalkonfiguration (Hertzsignaler), som med svingninger stimulerer pumpebevægelsen (vasomotion) i de små blodkar.
* Vaskulær og Vaso-motion stammer fra det latinske ord vaso, der betyder kar.
Et målrettet, bio-rytmisk defineret signal
Vores apparatur er det eneste behandlingsapparatur, der på denne måde kan aktivere og normalisere en forstyrret eller nedsat mikrocirkulation. Apparaturet blev i december 2014 certificeret og godkendt af EU som det eneste medicintekniske apparatur (93/42 EEG) rettet mod vaskulær terapi.
Det særlige signal, som apparaturets styringsenhed genererer og udsender, er udviklet på baggrund af mange års forskning inden for mikrocirkulationens regulerende processer. Det består af en unik kombination af Hertz-signaler, der i en bestemt rytme og med en bestemt frekvens overføres til kroppen via et elektromagnetisk felt. På den måde stimuleres blodforsyningen ud til cellerne.
Signalet er patenteret ved 5 verdensomspændende patenter og den første BEMER model kom på markedet i 1998. Siden er nye, videreudviklede udgaver kommet på markedet.
På Institut for Microcirkulation i Berlin har man ved behandling med fysisk vaskulær terapi BEMER påvist signifikante ændringer af
• mikrocirkulationen
• ilttilførslen til cellerne
• forbedret tilbageflow gennem venerne
Er du blevet nysgerrig efter at prøve terapien, kan vi varmt anbefale dig at komme til åbent hus i Bemer Center Copenhagen. Her fortæller vi mere uddybende om behandlingsformen - og du får lejlighed til selv at prøve det.
Værd at vide:
Forskellen på diabetes 2 og diabetes 1Diabetes 2 rammer primært voksne, kan være arvelig, men udløses ofte af fx fysisk inaktivitet eller overvægt. Diabetes 2 kan derfor til en vis grad forebygges. Ved diabetes 2 mister kroppen gradvist evnen til at optage insulin og/eller producerer ikke nok insulin. Behandlingen er derfor at holde blodsukkeret tættest muligt på normalen med kost og motion, men det kan også være nødvendigt med supplerende medicin, der øger insulinoptagelsen eller insulinproduktionen.
Diabetes 1 opdages derimod oftest, når man er barn eller ung. Forskerne ved ikke, hvad der udløser diabetes 1, og sygdommen kan derfor heller ikke forebygges eller helbredes. Ved diabetes 1 ophører insulinproduktionen i kroppen fuldstændig, da kroppens eget immunforsvar dræber de celler, som producerer insulin. Blodsukkeret skal derfor reguleres med flere daglige insulininjektioner eller med insulinpumpe*.
Kilde: Diabetesforeningen.* Ved brug af insulinpumpe er Bemer terapi kontraindiceret.
Du er også altid velkommen til en uforpligtende snak. Husk, at du kan leje et apparatur i 8 uger og finde ud af, hvor meget behandlingerne kan hjælpe dig. Du finder vore tilknyttede konsulenter HER